Kopi/Jus Grato

 

BAIK UNTUK LELAKI

Hormon Testosteron Penting Untuk Lelaki & mempengaruhi kualiti hidup lelaki. Sindrom kekurangan testosteron punca lelaki sukar ereksi.

Testosteron adalah hormon yang membantu anda meningkatkan jisim otot dan ketumpatan tulang. Bukan hanya terhad untuk membantu anda mempunyai bentuk badan sado, ia juga penting untuk kesihatan yang baik! Tahap testosteron yang rendah, di kalangan lelaki, boleh membawa kepada beberapa keadaan kesihatan yang serius, termasuk peningkatan risiko kemurungan, keinginan seks yang rendah, obesiti, dan dan lain-lain.

Lelaki yang mempunyai testosteron yang rendah juga lebih berisiko untuk mendapat penyakit jantung, kemurungan, kehilangan jisim otot dan peningkatan berat badan (obesiti)

Kesan jika paras testosteron terlalu rendah :

* Kehilangan atau penurunan nafsu seks
* Tahap tenaga rendah
* Kurang daya tumpuan
* Mendapat serangan kepanasan
* Cepat letih
* Jumlah lemak dalam badan meningkat
* Tekanan
* Ereksi pada waktu pagi berkurang
* Mengalami masalah eraksi
* Mudah menjadi sugul dan murung
* Jisim otot menyusut
* Otot menjadi lemah
* Ukuran pinggang meningkat
* Kesihatan keseluruhan mula terjejas

SOLUSI : Anda di syorkan HANYA dengan minum samada Kopi ATAU Jus Grato bagi meningkat tahap Testosteron Anda

 

BAIK UNTUK WANITA

Hormon Progesteron amat penting dalam kitaran kesuburan wanita, hormon ini juga dikenal sebagai hormon seks wanita.

Ramai wanita yang masih berada di usia muda yang mengalami premature menopause atau berhenti haid. Ini menunjukkan kadar hormon kewanitaannya bukan setakat berkurangan, bahkan berakhir! Pada hal, hormon inilah yang membuatkan seseorang wanita itu lebih awet muda, menstabilkan mood serta meningkatkan ghairah seksnya.

Kekurangan hormone progesteron dalam tubuh wanita boleh merosakkan tahap kesihatannya.


Wanita yang memiliki kadar progesteron yang rendah akan mengalami :
* Kemandulan
* Masalah Premenstrual Syndrome (PMS)
* Risiko keguguran
* Meningkatkan stresS
* Rasa tidak selesa ketika mengandung
* Gangguan tidur
* Daya Ingatan berkurangan

SOLUSI : Anda di syorkan HANYA dengan minum samada Kopi ATAU Jus Grato bagi meningkat tahap Progesteron Anda

 

 

Kopi & Jus Grato bukan sahaja minuman TETAPI mempunyai ramuan khas yang mengandungi 11 formula/ramuan terbaik untuk membantu mengawal pelbagai Penyakit TERMASUK LUTEIN (supliment mata) & ASHWAGANDHA (Ginseng India).

.

 

BAIK UNTUK MATA
Apa Itu Lutein ?

Lutien mengandungi Karotenoid yang tinggi (ß-karotena), nutrien yang amat penting maka tidak boleh diproses secara semulajadi oleh tubuh badan kita. Karotenoid telah diiktirafkan ia berkesan menentang penyakit serta menjaga kesihatan. Lutein pula adalah sejenis Karotenoid yang terkandung di mata serta kulit.

 Bahan mentah utama Lutein terdiri daripada kale, bayam, bunga kobis atau daun sayuran yang berwarna merah, kuning, oren dan hijau.
 Lutein akan diserap secara langsung oleh badan tanpa sistem penghadaman enzime.
 Lutein termendap di mata, kulit, tisu, jantung dan otak.


Lutein bermanfaat terutamanya untuk penglihatan dan sebagainya:

i)  Degenerasi Makula
ii)  Katarak
iii) Masalah penglihatan
iv) Mencantikkan kulit terutamanya penghidratan dan keanjalan
v)  Meningkatkan kesihatan kadiovaskular


Apakah Sinaran Biru?

Sinaran Biru akan merosakkan makula secara langsung, iaitu pusat penglihatan. Kawasan in amat sensitif terhadap sinaran biru, bersama dengan spektrum sinaran ultra ungu merosakkan mata kita secara serius. Lutein berkesan mempertahankan mata dengan menapiskan sinaran biru sebelum ia sampai ke bahagian makula. Sinaran biru adalah sinaran UV seperti UVB, UVA dan UVC yang dihasilkan daripada komputer, TV, talifon bimbit dan barangan elektrik harian.

——————————————————————————–

BAIK UNTUK HORMON
Apa Itu ASHWAGANDHA (Ginseng India/Withania Somnifera)?

Istilah Ashwagandha terdapat dalam kitab Ayuvedra (kitab Kamasutra) sebagai salah satu herbal/bahan pelengkap dalam semua metoda pengobatan tradisional yang sudah berumur berabad-abad.

 

Apakah Fungsi dari Ashwagandha ini :


1. Meredakan Stres

1 kajian tahun 2012 yang di terbitkan dalam "Journal of India Psychological Medicine" menemui bahwa ashwagandha sangat bermanfaat dalam mengurangkan stress serta efek sampingnya. Para penderita stress yang mengkonsum ashwagandha mempunyai kortisol (hormon stress) yang lebih rendah.

Ashwagandha dapat membantu dengan baik pada penderita stress akut dan kronik. Ia bekerja sebagai tonik dan membantu tubuh Anda beradaptasi dengan stress, serta memperkuat sistem saraf dan adrenal sekaligus menyegarkan tubuh dan pikiran dan meningkatkan kualiti tidur.

 

2. Merangsang Daya Otak
 
Menurut sebuah penelitian yang di terbitkan dalam "Phytotherapy Research" pada tahun 2010, ashwagandha efektif dalam pengobatan Alzheimer. Ada beberapa bahan kimia dalam ashwagandha yang membantu meningkatkan produksi asetilkolin, pemancar utama signal saraf. Hal ini pada gilirannya meningkatkan kemampuan kognitif termasuk berpikir, konsentrasi dan daya ingat.

Ashwagandha bahkan mampu merangsang pertumbuhan bagian dari sel-sel saraf yang telah rosak dan dengan demikian membantu mengurangi risiko penyakit mental yang berkaitan dengan usia seperti Parkinson dan penyakit Alzheimer.

Untuk melindungi otak Anda dari degenerasi, mulailah konsum suplemen ashwagandha tetapi hanya setelah berkonsultasi dengan doktor Anda.

 

3. Melindungi dan Melawan Kanser

Sejumlah penelitian telah menunjukkan tanda-tanda positif bahwa ashwagandha dapat membantu mencegah atau menghentikan pertumbuhan kanser. Ini karana Ashwagandha tinggi antioksidan dan anti-kanser.

Komponen-komponen dari Ashwagandha dapat bermanfaat dalam mencegah pertumbuhan berbagai jenis kanser seperti payudara, usus besar, leukemia, paru-paru, melanoma, prostat dan sarkoma.

Ashwagandha juga dapat meningkatkan efek kemoterapi dan radiasi terhadap sel-sel kanser serta melindungi sel-sel sihat terhadap kerosakan dari terapi kanser konvensional.

 

4. Meningkatkan Imun

Manfaat kesihatan lain yang penting dari ashwagandha adalah membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh. Antioksidan yang tinggi pada Ashwagandha membantu meningkatkan produksi sel darah putih dan meningkatkan fungsi sistem kekebalan tubuh.

 

5. Melawan Depresi

Ashwagandha memiliki anti-stress dan sifat antidepresan yang lebih efektif dibandingkan ubat kuat yang digunakan dalam pengubatan depresi dan kecemasan.

1 kajian tahun 2000 oleh para peneliti dari "Institute of Medical Sciences" di Universiti Banaras Hindu di India menemukan bahwa ashwagandha menstabilkan suasana hati pada pesakit dengan gangguan perilaku.

Dan juga, ashwagandha tidak menyebabkan mengantuk, yang merupakan efek sampingan dari banyak ubat-ubatan. Cara ini harus diambil secara oral di bawah bimbingan seorang doktor untuk mengawal depresi dan kecemasan.
 

6. Meningkatkan Daya Seksual

Ashwagandha bekerja sebagai afrodisiak yang kuat. Bahkan, 1 kajian pada 2013 mengambil contoh mengevaluasi aktiviti spermatogenik dari Ashwagandha, hasilnya menegaskan bahawa ramuan ini dapat meningkatkan jumlah sperma, kuantiti simen dan motilitas sperma.

Mengambilan kerap dari ashwagandha akan membantu meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma serta PRESTASI seksual dan kekuatan pada lelaki. Ini juga dapat meningkatkan libido pada wanita dan memperbaiki faktor reproduksi wanita..


7. Mengubati Arthritis

Kerana bersifat anti-inflamasi, ashwagandha juga sangat efektif dalam mengubati rematik dan osteoarthritis. Sifat anti-inflamasi berasal dari alkaloid, saponin dan steroid lakton yang ada di dalamnya.

Ini akan membantu mengurangkan peradangan dan kesakitan pada sendi terutama sendi kaku pada pagi hari. Ashwagandha juga meningkatkan tenaga, kekuatan dan vitaliti yang penting untuk menjalani hidup normal ketika menderita masalah kesihatan seperti arthritis.

Aplikasi minyak dari bubuk akar ashwagandha sangat efektif terhadap penyakit arthritis dan peradangan.


8. Melawan Diabetes

Ashwagandha telah lama digunakan sebagai ubat untuk diabetes dalam pengubatan Ayurveda. Beberapa penelitian juga telah menunjukkan hasil yang positif.

Mereka yang menderita diabetes tahap 2 mengalami kesulitan metabolisme karbohidrat, dan ashwagandha dapat membantu hal tersebut.

Ashwagandha juga dapat meningkatkan sensitiviti insulin serta mengurangkan komplikasi yang terkait dengan diabetes.

SIla rujuk dengan doktor Anda sebelum mengambil ashwagandha untuk pengubatan diabetes.


9. Membantu Tinggi Badan

Jika Anda ingin menambah tinggi badan beberapa inci, Anda dapat menggunakan ashwagandha. Ashwagandha dapat merangsang produksi hormon pertumbuhan untuk membantu menambah ketinggian badan sekaligus sangat membantu dalam membuat kerangka tulang yang lebih luas dan lebih padat.


10. Merangsang Thyroid 

Ashwagandha dapat menjadi adaptogen yang membantu dengan baik masalah hipo dan hiper tiroid. Hal ini dapat merangsang adrenal dan kelenjar timus, yang menyokong fungsi kelenjar tiroid.

Tanaman ini juga akan membantu meringankan kelelahan dan stress, gejala umum dari hipotiroidisme. 

Perhatian: Meskipun ashwagandha memiliki begitu banyak manfaat kesihatan, itu harus digunakan di bawah pengawasan perubatan. Pada beberapa orang dapat menyebabkan reaksi, sakit kepala, pencernaan dan masalah tidur. Juga, ramuan ini tidak digalakkan untuk wanita hamil dan menyusu bayi.

——————————————————————————–

 

KELEBIHAN KOPI & JUS GRATO :-


A) Antioksidan Yang Baik.

B) TIADA GULA (Melangsingkan Badan).

C) Awet Muda.

D) Merangsangkan Hormon SEKS Lelaki (Testosteron) & Wanita (Progesteron).

E) Menstabilkan Emosi agar lebih FOKUS.

F) Menguatkan Sistem Imunisasi.

G) Mengurangkan Risiko Penyakit 3 Serangkai (Jantung, Darah Tinggi & Diabetes) Dan Kanser.

H) Sangat Berkesan Untuk Penghidap Katarak, Glaukoma, AMD, Masalah2 perihal mata seperti Rabun, Mata pedih/merah/berair Dan Silau.

 

Cadangan Penggunaan :


- Bagi Kopi De' GRATO, 1 paket 1 hari sekali ( Pagi atau Malam ).

- Untuk Jus Le' GRATO, 1 sudu ( Pagi atau Malam ). Di galakkan guna Sudu Plastik.

- Tindakbalas akan berlaku seperti tidak mengantuk tetapi fikiran akan terasa lebih FOKUS.

 

 

Sertai BizMUDAH.com dan Anda Akan Dapat Laman Web Seperti Ini Untuk Membina Rangkaian & Seterusnya Memaksimakan Pendapatan Anda.

Daftar SEGERA hari ini.. Kejayaan ANDA untuk BERJAYA adalah Cerah BERSAMA KAMI.

 

Tempah POSISI Anda Sebagai Yang Terawal!!

 

RAKAN ANDA
admin
Tel: 01119212112
heedir@gmail.com
BERITA TERKINI
PELANCARAN WEB

Team Kami

Support FAN PAGE kami

BOP April 2018

[ More news ]
VISITOR COUNTER
Jumlah Ahli 266
Jumlah Ahli VIP 93
Jumlah Ahli Free 173
Jumlah Visitor 11
Jumlah Online 1 online
AHLI TERKINI

Razaki Bin Awang Teh
[ Lumut ]
2019-02-19 14:05:25

mohd najib bin mohd ariffin
[ rantau panjang ]
2018-11-05 11:42:56

Hafez Al bakry bin Muhammad Sham
[ Mantin ]
2018-09-12 13:03:27

MUHAMMAD FARID BIN SAID
[ Jenjarom ]
2018-09-12 12:22:13

Mohdrasul Bin Ahmad
[ Kapar ]
2018-09-09 05:17:18

MARTINI @ NORMAZMI BINTI GIMIN @ MUKRI
[ Ampang ]
2018-09-08 00:00:00

ADMIN SUPPORT

Untuk sebarang masalah sila hubungi admin di talian +60111 921 2112

IKLAN TERKINI


©